Barn & Ungdomsyoga

Barn & ungdomsyoga

För mig är yoga och mindfulness stillhet, närvaro, kärlek,  balans, fokus och glädje. Jag vill inspirera och guida varenda människa, vuxna såväl som barn och unga, att hitta balans, harmoni och glädje i sin tillvaro.

Jag håller i barnyogaklasser i ett koncept som heter medicinsk yoga för barn och ungdomar, som tagits fram utifrån medieyogans principer och utvecklats av Sanna och hennes team, där jag har äran att ingå. Tillsammans utbildar vi framtida instruktörer i medicinsk yoga för barn och ungdomar.

Att få röra på sig, bli sedd och berörd är grundläggande behov för alla barn. Yogan är ett fantastiskt verktyg för att uppnå just detta. Yoga och mindfulness för barn och ungdomar är värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i barnens vardag.  Det bidrar även till att medvetengöra sina känslor. Yogans tekniker kan exempelvis användas vid huvudvärk, magont, psykisk ohälsa och autism. Yogan hjälper barnen till lugn och ro. Bland annat genom att utforska närvaro i sig själva, med hjälp av andning, rörelse och avslappning. Den otrygghet och stress som många barn utsätts för idag kan förebyggas med hjälp av barnyoga.

En viktig del i yoga för barn och unga är att det inte finns några krav på prestation eller att man behöver vara duktig. Barnen får låta fantasin vara ett redskap och uppleva sin kreativitet flöda. Helt enkelt hylla leken. Lek som ett av paradigmen vi rör oss genom våra liv med. Hur bra vi mår av att leka och hur naturligt livet känns när vi får leka. Hur lätt det är att knyta an till andra när vi får leka. Hur roligt det är att leva när leken får vara med. Ingen kan hindra dig från att leka.  Till exempel så har yogans olika positioner fått sina namn från djur och natur.  Vi gör solhälsingar och positioner som trädet, hunden, katten, örnen och plogen.

Vi använder oss av yogasagor, lek, rörelseglädje såsom dans, övningar som ger fysisk smidighet, koordination, balans, energi och avslappning. Här finns tid. Tid för barn och unga att landa i sig själva och känna att med yoga är man unik på sitt allra egna vis och att vi alla är bra som vi är! De får uppleva känslan av välbefinnande i positionerna, och när man utvecklas i dom stärks självkänslan. Samarbetsövningar är också något som vi använder oss utav, som både bygger förtroende och leder till skratt.

Deltagarröster från barn;

”- Det är skönt för kroppen. Man blir piggare på något sätt”.

”- Det känns som man blir fri. Liksom få vara sig själv”.

”- Om jag är stressad brukar jag ta tre djupa andetag så känns det bättre efteråt. Eller om jag är nervös eller rädd”.

Boka mig gärna för inspiration, klasser och föreläsningar.

Jag kommer gladeligen till din skola, förskola, idrottsförening eller liknande och delar med mig utav mina kunskaper om barn- ungdomsyoga. Jag anpassar och skräddarsyr koncept utifrån era behov.

-Fortbildning för ledare och pedagoger ( praktik och teori)

-Yogaklasser med barn – och ungdomar. Inriktningen kan tex vara hälsa och välmående, ökad koncentration och fokus etc. Det går även att anpassa efter en enskild idrotts förutsättningar. 

Kontakta mig: info@atmanyoga.nu