Utbildningar

Utbildningar

En utbildning som vänder sig till alla er som arbetar med barn och ungdomar. Utbildningen är på tre heldagar och omfattar grundläggande tekniker inom yoga, andning, balans, mindfulness, yogasagor och meditationer.
Vi förmedlar idéer hur vi kan integrera yoga i vardagen för barn och ungdomar.

Yogan är ett fantastiskt redskap. Yoga och mindfulness för barn och ungdomar är värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i barnens vardag. Yogans tekniker kan exempelvis användas vid huvudvärk, magont, psykisk ohälsa, Adhd och autism. Yogan hjälper barnen till lugn o ro. Detta bland annat genom att utforska närvaro och sig själva genom andning, rörelse och avslappning. Den otrygghet och stress som många barn utsätts för kan lätt dämpas med hjälp av barnyoga.

En viktig del av yoga för barn är att det inte finns några krav på prestation eller att man måste vara duktig. Barnen får låta fantasin vara ett redskap. Till exempel så har yogans olika positioner fått sina namn från djur och natur. Vi gör solhälsningar och positioner som trädet, hunden, katten, örnen och plogen. Detta gör det möjligt för oss att göra yogasagor som barnen tycker om. Samtidigt som det är en lek så ger övningarna fysisk smidighet, koordination, balans, energi och avslappning. Både barn och ungdomar får möjlighet att känna att med yoga så är man bra som man är. Att var och en är unik med sina gåvor. De får uppleva känslan av välbefinnande i positionerna och när de blir bättre på dem så stärks självkänslan. Vi använder oss också utav samarbetsövningar som både bygger förtroende och leder till skratt.