Människan är meningssökande och meningsbyggande i sin natur. Sökandet efter mening är det mest centrala som finns för oss. Tvärsigenom kultur, ålder,etnicitet, kön, rubbet. Rakt in i kärnan i vår varelse.

” Nothing matters everything matters” Båda är sanna. Den dagliga träning med att ta ansvar för sitt tal och sin handling.

” What goes around comes around” Det du ger ifrån dig tenderar till att komma tillbaks i det långa loppet.

Den försöker jag ha med mig varje dag, närsom varsom. Med detta får jag en slags mening. Där har jag något slags standard , jag vet vad som är rakryggat,rättrådigt och viktigt. och jag vet när jag har slarvat.

” Rise to the location” Kliver ur den trånga lilla jagkostymen. Och så stiger man och blir en större version av sig själv därför att världen omkring dig signalerar att det är dags att göra det.

Ska jag tänka mig fram till någonting i dom lägena. Nej, bara låt hjärtat föra dig dit du behöver vara. Bara Låt något djupare och klokare i dig påminna dig om, att jag mår alltid bra av att få finnas till, finnas för andra,jag mår alltid bra av att göra det bästa jag kan. Medans du går till huvudet ”- Vad är meningen med livet, vad är syftet? Det kan bli jätte knöligt. Vi har en ökad nivå el känsla utav utav meningslöshet runt omkring oss och den kanske hänger ihop med vår besatthet av Självförverkligande och personlig utveckling som stannar vid, Vad är mitt syfte? Vad är meningen i mitt liv? Vad gör mig lycklig? Vad ska jag skaffa? Vad är mitt missionboard? Vad är meningen med mitt liv? Just nu är inte tillfället där jag kommer att få veta exakt, Utan tänk dig istället ”Allt har sin tid” ta det du vet och det du tror nu och gör det bästa av det; i det som ligger framför dig. Förehandevarande. Hur förhåller du dig till det förehandevarande? Där kan jag utöva ansvar. Där kan jag ta fram resurserna jag har, så gott jag kan och kliva ut i världen och svara an på livet som det händer.

Den delen av oss som vill ha kontroll och förutsägbarhet, vill ju ha en gameplan. Men hur känns det om man lever sitt liv i paradigmet kontroll nästan uteslutande?

Fördelen med att fokusera på tillit istället för kontroll, det är att tillits positionen är mycket mer i samsstämighet med livets beskaffenhet. Därför kontroll positionen den antar på något sätt, jag vet vad som ska hända. Livet är inte förutsägbarhet.